Dagje uit op maat
Het leukste uitje in Volendam
15 jaar Volendam specialist
300+ Volendam activiteiten
Uitje in één keer goed geregeld

Zo speel je online quiz via live stream

Nu we niet meer samen mogen komen, zijn we op zoek naar een manier om elkaar toch te zien. Dit kan online via verschillende streamingdiensten. En hoe leuk is het als je dit combineert met een activiteit? Hieronder deel ik mijn ervaring als eventmanager tijdens de online Volendam quiz voor Volendammers. 

Voor de quiz begint...

Ik vraag alle deelnemers om 15 minuten van tevoren alvast in te loggen, zodat we kunnen checken of alles werkt. Uiteraard zit ik ook klaar om de deelnemers te ontvangen. Dan hoor ik iets. Eerst gerommel, nog wat klikken en dan: ‘hallo, hoor je mij?’. Ik antwoord: ‘Jazeker’. En de volgende komt online. ‘Hey Christa, ben jij er ook al? Ik vind het toch wel knap van mijzelf dat ik dit heb opgestart’. Één voor één stroomt iedereen binnen. De deelnemers zijn vriendinnen. Zij praten met elkaar en maken grapjes. Door de inloop is daar tijd voor. De een pakt nog wat drinken, terwijl de ander zenuwachtig is en toch voor de laatste keer naar het toilet gaat. Natuurlijk is er ook één deelnemer waar we nog niets van hebben vernomen… ‘Ze zal het wel vergeten zijn’, hoor ik iemand zeggen. Ze bellen de verloren deelnemer op en inderdaad is ze de online meeting vergeten. ‘Maar binnen 5 minuten is ze er!’ Tja, ook online is iedereen nog lekker zichzelf.

Deelnemers opgelet! Iedereen klaar? Daar gaat ie!

Iedereen is aanwezig. De quiz kan beginnen. We spelen vanavond de Volendam quiz voor Volendammers. De quiz bestaat uit meerdere ronden met verschillende vragen. Deze vragen zijn ingedeeld in de volgende categorieën: geschiedenis, muziek, Volendamse bijnamen en TV. De score houden we bij. Hoe sneller je drukt, hoe meer punten je verdient. Bij een fout antwoord of geen antwoord loop je kostbare punten mis. Tussen de vragen door geven de deelnemers commentaar op elkaar: ‘Ey Suus, jij als grote Nick en Simon fan had deze vraag toch wel goed?’. En daar speel ik maar al te graag op in door te checken of Suus daadwerkelijk het juiste antwoord heeft gegeven. Ik vraag om toelichting bij een goed antwoord of speel juist in op de degene die wéér een vraag fout heeft. Het zorgt ervoor dat iedereen alert blijft. Natuurlijk geef ik aanvullende informatie bij de antwoorden. De volgende ronde kondig ik aan: de Volendamse bijnamen. ‘Nou, Anna, dit is echt jouw ding!’ De tussenstand laat ik zien. De ranking van de deelnemers verandert voortdurend. Het is spannend. En dan zijn er in de laatste ronde ook nog eens dubbele punten te verdienen. Het spel is nog niet gespeeld.

Jaaa! Gewonnen! De prijs is voor mij! Binnen!

Het is tijd om de winnende deelnemer aan te kondigen. In de laatste ronde heb ik de tussenstand niet meer laten zien. Zo blijft het spannend tot de laatste seconde. De nummer drie is: ‘Emma’. De nummer twee is: ‘Gisela’ en dan de nummer één: ‘Christaaa’. Ik feliciteer haar met de winst. We praten nog even na over de quiz. De prijs breng ik de volgende dag.  Ik bedank iedereen voor de deelname. Ik zie veel lachende gezichten. En met een blij gevoel sluit ik de online quiz af. Fijne avond!

Team Volendam Events