Dagje uit op maat
Het leukste uitje in Volendam
15 jaar Volendam specialist
300+ Volendam activiteiten
Uitje in één keer goed geregeld

10 tips voor het organiseren van het perfecte uitje

Het is weer zover. Je wilt op stap met vrienden, collega’s of familie. En deze keer ben jij aan de beurt om het uitje te organiseren. Ontzettend leuk natuurlijk. Maar het organiseren van een uitje valt soms niet mee. Een goede voorbereiding is het halve werk. Met de onderstaande tips is organiseren nog nooit zo makkelijk geweest. Én het zorgt ervoor dat de deelnemers nog lang zullen napraten over de succesvolle dag.

Tip 1: Wie gaan mee?

Ten eerste is het goed om te weten met wie je op stap gaat. Zijn het je collega’s, vrienden of ga je met familie op pad? Afhankelijk van het type uitje bepaal je het budget en de keuze van de activiteiten.

Tip 2: Wie organiseert het uitje?  

Ben je met een groep groter dan 10 personen? Dan is het slim om enkele personen te kiezen die het uitje gaan organiseren. Met zoveel meningen komt er anders nooit een einde aan het regelen van een dagje uit. Natuurlijk kan je de deelnemers wel op de hoogte houden over het uitje. Het is ook leuk om de dag als verrassing te houden. 

Tip 3: Bepaal de datum met een datumprikker

Een datum plannen met twee personen is tegenwoordig al een hele taak. Laat staan wanneer je met een groep op pad gaat. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige tools, zoals Datumprikker. Hiermee vullen de deelnemers gemakkelijk hun beschikbaarheid in en is er (bijna) altijd een datum waarop iedereen kan. Handig toch?

Tip 4: Bepaal het budget: wat mag het uitje kosten?

Een dagje uit kost geld. Bepaal met de deelnemers het budget. Let bij het budget op de volgende onderdelen: vervoer, activiteiten, eten en drinken.

Tip 5: Bepaal de locatie en bewaar leuke uitjes

Waar gaan jullie dit keer heen? Bepaal de locatie voor het uitje en ga op zoek naar leuke uitjes. Zie je een origineel uitje staan en vind je dit écht bij jouw gezelschap passen? Bewaar dit arrangement of stuur het door naar je medeorganisator. Dan vraag je daarna makkelijk in één keer alle informatie op.

Tip 6: Werk samen met een evenementenbureau  

Bij het organiseren van een uitje zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Dit kost tijd en energie. Werk daarom samen met een evenementenbureau. Zij komen met tips en ideeën, waar jij misschien niet aan hebt gedacht. Zij weten wat écht belangrijk is. Maar andersom kan ook: heb jij originele ideeën? Evenementbureaus hebben altijd connecties op locaties, zodat zij jouw wensen kunnen realiseren.

Tip 7: Regel het vervoer

Hoe gaan alle deelnemers naar het uitje? Er zijn meerdere mogelijkheden: met de fiets, eigen vervoer, openbaar vervoer of met een touringcar. Bekijk wat voor jullie het handigste is en stel de deelnemers hiervan op de hoogte. Check ook altijd de parkeergelegenheid.

Tip 8: Uitnodigen  

Dan is het tijd om de deelnemers uit te nodigen. Is het een verrassingsuitje? Geef dan alleen de vertreklocatie door. Natuurlijk kan je de deelnemers wel vast wat 'geheime' tips meesturen over de locatie. Zo houd je de deelnemers betrokken bij het uitje. Is het programma bekend? Maak dan een mooie uitnodiging met het programma en leuke afbeeldingen. Belangrijk is dat je het volgende goed bijhoudt: extra aan- of afmeldingen, verdeling vervoer, wijzigingen programma en dieetwensen.

Tip 9: Reminder

Stuur een reminder in de week voor evenement. Dit kan via e-mail, whatsapp of sms. Hierin kan je nog de laatste informatie doorgeven. En je kunt de deelnemers extra enthousiast maken!

Tip 10: Tijdens het uitje

Het is eindelijk zover! Geef bij de deelnemers aan bij wie ze moeten zijn voor eventuele vragen. Vergeet zelf ook niet te genieten van het dagje uit. Maak tijdens het uitje leuke foto’s of video’s. Zo vergeet je het uitje nooit meer.