Wat te doen in Volendam?

Ontdek de leukste activiteiten en attracties in Volendam

Bekijk activiteiten
Wat te doen in Volendam
300+ leuke activiteiten
Dagje Volendam Marken
Beste tips dagje uit

Wat te doen in Volendam?

Wil je weten wat er allemaal te doen en te zien is in Volendam? Volendam Events heeft het grootste aanbod activiteiten: meer dan 300 dingen om te doen. Of je nu vandaag, morgen, zaterdag of zondag een dagje naar Volendam komt. Onze activiteiten en arrangementen zijn zeven dagen per week beschikbaar. Ontdek de leukste bezienswaardigheden met een puzzeltocht of rondleiding of maak een foto in klederdracht. Of ontdek Volendam en Marken en omgeving. Fiets met een e-bike naar de haven van Marken en vaar met de boot terug naar de haven van Volendam.  Natuurlijk is er voldoende gelegenheid voor een hapje en drankje in een gezellig café of op een terras. Bekijk meer dan 300 activiteiten om te doen in Volendam en laat je inspireren. Wat ga jij met vrienden, familie of collega’s doen?   

Meer informatie over wat je kunt doen in Volendam?

Bel 0299 323217 of stuur een e-mail naar info@volendamevents.com. Wij helpen je graag verder met het vinden van het leukste uitje in Volendam.

Lees meer

340 activiteiten gevonden Filter resetten
Puzzeltocht de Geheimen van Volendam

Puzzeltocht de Geheimen van Volendam

Ontdek de Geheimen van Volendam. Leuke speurtocht langs de mooiste plekjes van Volendam. Inclusief ontvangst met drankje.

Vanaf 2 pers
Duur 2 uur
9,2 zeer goed
15,00
9,50 p.p.
Lees verder
De Geheimen van Volendam en Marken

De Geheimen van Volendam en Marken

Leuk dagje uit met puzzeltocht en boottocht. Ontdek de 'Geheimen van Volendam en Marken' tijdens een originele speurtocht. Kan je alle geheimen ontrafelen?

Vanaf 2 pers
Duur 3,75 uur
9,0 zeer goed
29,50
22,50 p.p.
Lees verder
Escape the Bar: Escaperoom Geries Café

Escape the Bar: Escaperoom Geries Café

Ontsnap uit Geries café voordat de boze buurman de politie inschakelt.

Vanaf 4 pers
Duur 1 uur
9,2 zeer goed
22,50 p.p.
Lees verder
Escaperoom Arrangement [met diner]

Escaperoom Arrangement [met diner]

Geniet van een compleet verzorgd dagje Volendam inclusief Escape room, puzzeltocht, foto in Volendams kostuum en driegangendiner.

Vanaf 4 pers
Duur 4,5 uur
9,2 zeer goed
69,50
65,00 p.p.
Lees verder
Rondleiding Volendam

Rondleiding Volendam

Onze gids in Volendams kostuum neemt jullie mee voor een rondleiding langs de mooiste plekjes van Volendam.

Vanaf 6 pers
Duur 1 uur
9,5 zeer goed
10,00
7,00 p.p.
Lees verder
Dagarrangement Aan de Volendamse Haven

Dagarrangement Aan de Volendamse Haven

Een compleet en onvergetelijk dagje uit in Volendam met proeverij lunch, puzzeltocht, foto in klederdracht en diner.

Vanaf 4 pers
Duur 7 uur
9,3 zeer goed
62,50
55,00 p.p.
Lees verder
Volendam Marken in 1 Dag

Volendam Marken in 1 Dag

Ontdek de mooiste plekjes van Volendam én Marken met dit leuke dagje uit. Inclusief koffie met gebak, rondvaart, lunch, foto en puzzeltocht.

Vanaf 2 pers
Duur 6,75 uur
9,2 zeer goed
59,50
49,50 p.p.
Lees verder
E-bike Arrangement Volendam Marken

E-bike Arrangement Volendam Marken

Geniet van een dagje uit in Volendam en Marken inclusief kopje koffie of thee, huur e-bike en boottocht Marken - Volendam.

Vanaf 2 pers
Duur 3,5 uur
9,3 zeer goed
44,50
39,50 p.p.
Lees verder
Fietstocht Volendam Marken

Fietstocht Volendam Marken

Per fiets naar het voormalige eiland Marken.

Vanaf 2 pers
Duur 8 uur
15,00 p.p.
Lees verder
Dagarrangement Mooi Volendam

Dagarrangement Mooi Volendam

Een uniek uitje in Volendam met Volendam Belevenis, proeverij lunch, puzzeltocht de Geheimen van Volendam en foto in Volendams kostuum.

Vanaf 4 pers
Duur 4,5 uur
9,5 zeer goed
45,00 p.p.
Lees verder
Google reviewGoogle reviews4.91081 reviews

Wij werken ook voor.

Escape Rooms: Ontsnap uit een Volendams café

Een escaperoom is een leuke activiteit tijdens een dagje uit. Het is altijd spannend en verrassend en je weet nooit of je alle raadsels en puzzels binnen de tijd kunt oplossen. Hetzelfde geldt voor Escape Geries Café. Jullie zitten opgesloten in een Volendams café en de buurman heeft over jullie geklaagd. Tijd om zo snel mogelijk te vetrekken. Maar dat is niet zo makkelijk als je denkt. Er is maar één manier om veilig het café te verlaten, zonder dat de buurman jullie ziet. Zijn jullie in staat om de puzzels op te lossen voordat de buurman op de stoep staat?

Bekijk onze Escape Rooms in Volendam

Puzzeltochten: Ontdek puzzelend de bezienswaardigheden

Een puzzeltocht is één van de leukste manieren om Volendam te verkennen. Volendam is relatief klein en je kunt wandelend de leukste bezienswaardigheden ontdekken. Met een puzzeltocht kom je op plaatsen, waar andere toeristen niet komen. Met een puzzeltocht zie je ook dingen, die andere bezoekers niet zien. Met een puzzeltocht neem je de omgeving beter in je op. Daarnaast bevatten onze puzzeltochten veel leuke wetenswaardigheden. Na afloop weet je meer van Volendam dan een gemiddelde Volendammer.

Bekijk onze puzzeltochten en ontdek Volendam

Boottochten vanuit de Volendamse haven

Samen een boottocht maken is ook een echte aanrader. Hoe leuk is het om vanuit de Volendamse haven een boottocht te maken naar Marken? Zo ontdek je niet alleen de leukste bezienswaardigheden van Volendam, maar ook de leukste plekjes van het voormalige eiland Marken. Volendam Events heeft het grootste aanbod boottochten. Je vindt hier dus de ideale boottocht voor jullie dagje uit. Bekijk onze boottochten en arrangementen voor het leukste dagje Volendam met boottocht of rondvaart.

Bekijk de leukste boottochten vanuit de haven van Volendam

Wat te doen tijdens een weekendje Volendam?

Wanneer je een weekendje in Volendam verblijft, kan je natuurlijk meer activiteiten doen. Je kunt namelijk twee, drie of vier dagen leuke dingen doen. Met het aanbod van Volendam Events maak je je weekendje onvergetelijk. We bieden je namelijk meer dan 300 activiteiten om er een topweekend van te maken. Je kunt al onze activiteiten en arrangementen combineren tot een uniek weekendje weg.  Zo hoef je je in Volendam niet te vervelen. Volendam is klein en de dijk heen en weer wandelen is leuk. Maar op een gegeven moment wil je ook wat doen. Wat denk je van een escape room, boottocht, puzzeltocht, foto in klederdracht, een quiz of workshop. Het kan allemaal bij Volendam Events. Wij zijn al meer dan 15 jaar specialist in het organiseren van de leukste weekendjes weg. Welke activiteiten passen bij jullie weekendje weg?

Bekijk escape rooms in Volendam. Ontsnap met vrienden, familie of collega's.

Bekijk puzzeltochten om Volendam (en Marken) te ontdekken. Ontdek meer van de omgeving.

Bekijk workshops als verrassende activiteit voor je dagje uit. 

Bekijk boottochten en vaarrangementen. 

Bekijk quizzen en strijd met elkaar om eeuwige roem én de hoofdprijs. 

Nog vragen?

Heb je nog vragen over onze uitjes? Kijk snel of je vraag hier tussen staat. Staat je vraag hier niet tussen? Stel je vraag via de chat en wij helpen je graag verder op weg.

Wat moet je zeker doen als je in Volendam bent?

Volendam verkennen met een leuke puzzeltocht of rondleiding. Hierbij wandel je niet de dijk heen en weer, maar ontdek je de leukste bezienswaardigheden. In Volendam is meer te zien, dan je denkt. Met onze puzzeltocht kom je op locaties, waar andere toeristen niet komen.

Wat kan je gratis doen in Volendam?

Je kunt een wandeling maken door de haven van Volendam. Hier vind je de visafslag en de authentieke Volendamse kwakken. Of neem plaats op een bankje op de pier en geniet van het adembenemende uitzicht over de Gouwzee en het Markermeer. Bekijk de voorbijvarende boten en voel de wind door je haren. Ook kan je gratis kaasproeven bij de Cheese Factory.

Wat kan je op zondag doen?

Al onze activiteiten zijn zeven dagen per week beschikbaar. Dus ook vandaag en op zaterdag en zondag . Vraag een offerte aan of reserveer direct via de website.

Wat te doen met slecht weer?

Volendam Events heeft het grootste aanbod activiteiten in Volendam. Bijna alle activiteiten zijn ook te doen bij slecht weer. Vooral wanneer je een arrangement boekt. Een arrangement is namelijk de ideale mix van binnenactviteiten en buitenactiviteiten. Soms ben je even buiten, maar daarna volgt altijd weer een binnenactiviteit. Zo blijf je verzekerd van een leuk dagje uit.  

Wat kan je doen met kinderen?

In Volendam kan je veel leuke dingen doen met kinderen. Maak een foto in klederdracht, vaar met de boot naar Marken en verken de leukste bezienswaardigheden met een leuke puzzeltocht. Of beter: boek een arrangement voor een compleet verzorgd en voordelig dagje uit. Bekijk onze gezinsuitjes en familie-uitjes.