Bezienswaardigheden Volendam

Ontdek de bezienswaardigheden van Volendam met de leukste activiteiten

Ontdek bezienswaardigheden
Het leukste uitje in Volendam
Dagje uit op maat
15 jaar Volendam specialist
300+ Volendam activiteiten
Uitje in één keer goed geregeld

Bezienswaardigheden Volendam

Ben je op zoek naar leuke bezienswaardigheden in Volendam? De uitjes en activiteiten van Volendam Events brengen je langs de leukste bezienswaardigheden. Ontdek de kleine vissershuisjes op het Doolhof, de authentieke vissershaven en het schilderachtige Stolphoevekerkje. Of maak een boottocht naar het voormalige eiland Marken en bewonder de Gouwzee. Natuurlijk maak je ook een foto in Volendamse klederdracht en creëer je een uniek souvenir van jullie dagje uit. Bekijk onze activiteiten en ontdek de bezienswaardigheden op een originele manier. Dan ontdek je niet alleen de mooiste plekjes, maar wordt je dagje Volendam een onvergetelijke belevenis.

Lees meer

326 activiteiten gevonden Filter resetten
Puzzeltocht de Geheimen van Volendam

Puzzeltocht de Geheimen van Volendam

Ontdek de Geheimen van Volendam. Leuke speurtocht langs de mooiste plekjes van Volendam. Inclusief ontvangst met drankje.

Vanaf 2 pers
Duur 2 uur
8,8 zeer goed
15,00
9,50 p.p.
Lees verder
Volendam Marken in 1 Dag

Volendam Marken in 1 Dag

Ontdek de mooiste plekjes van Volendam én Marken met dit leuke dagje uit. Inclusief koffie met gebak, rondvaart, lunch, foto en puzzeltocht.

Vanaf 2 pers
Duur 6,75 uur
8,7 zeer goed
59,50
49,50 p.p.
Lees verder
Dagarrangement Aan de Volendamse Haven

Dagarrangement Aan de Volendamse Haven

Een compleet en onvergetelijk dagje uit in Volendam met lunch, puzzeltocht, foto in klederdracht en diner.

Vanaf 4 pers
Duur 7 uur
9,4 zeer goed
62,50
52,50 p.p.
Lees verder
Rondleiding Volendam - Palingrokerij - Palingsound Museum

Rondleiding Volendam - Palingrokerij - Palingsound Museum

Combineer een rondleiding door Volendam met een rondleiding palingrokerij en bezoek aan het Palingsound Museum.

Vanaf 8 pers
Duur 2 uur
9,0 zeer goed
16,50 p.p.
Lees verder
Woltjes Backerij

Woltjes Backerij

Kom langs bij Woltjes Backerij. Proef hier de lekkerste wafels en ontdek tijdens de demonstratie het geheime recept.

Vanaf 1 pers
Duur 0,5 uur
7,50 p.p.
Lees verder
Volendams Museum

Volendams Museum

Ontdek het Volendam van vroeger in het Volendams museum.

Vanaf 2 pers
Duur 1 uur
6,00 p.p.
Lees verder
Dagje Volendam Marken Actie

Dagje Volendam Marken Actie

Een heerlijk dagje uit inclusief Puzzeltocht De Geheimen van Volendam, boottocht naar Marken en foto in Volendams kostuum.

Vanaf 2 pers
Duur 4,5 uur
9,0 zeer goed
37,50
29,50 p.p.
Lees verder
E-Chopper Tour Volendam

E-Chopper Tour Volendam

Ontdek Volendam en omgeving op een stoere e-chopper.

Vanaf 2 pers
Duur 3 uur
9,0 zeer goed
35,00 p.p.
Lees verder
Steptocht Volendam

Steptocht Volendam

Activiteit Volendam? Ga met de step op pad en ontdek Volendam! Inclusief begeleiding, twee drankjes en prijs winnende team.

Vanaf 10 pers
Duur 2,5 uur
9,7 zeer goed
37,50
29,50 p.p.
Lees verder
Volendam Marken in 1 Dag (middag)

Volendam Marken in 1 Dag (middag)

Compleet dagje Volendam Marken inclusief lunch, puzzeltocht, foto in kostuum, boottocht en driegangendiner in de haven van Marken.

Vanaf 4 pers
Duur 8 uur
9,7 zeer goed
79,50
69,50 p.p.
Lees verder

Wij werken ook voor.

Waarom Volendam Events?

  • Breed assortiment aan uitjes
  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Maatwerk

Volendam bezoeken? Boek je dagje uit bij Volendam Events! Wij helpen je graag om je uitje zo memorabel mogelijk te maken.

Volendam

Volendam, het beroemdste vissersdorp van Nederland. Het dorp heeft een gunstige ligging aan het Markermeer. Dit maakte het zeer geschikt voor de vele vissers die er al jaren wonen. Volendam staat bekend om de vishandel, de haven en uiteraard de authentiek Nederlandse klederdracht. De rijke tradities van Volendam trekken toeristen uit het buitenland, maar ook bezoekers vanuit heel Nederland komen er al te graag op af. Struin langs de oneindige souvenirwinkels die je kan ontdekken terwijl je geniet van de ‘palingsound’ die overal in het dorp te horen is. Palingsound wordt ook wel palingpop genoemd. Dit is het genre wat Volendamse artiesten en groepen schrijven en zingen. Een greep van beroemde muzikanten zijn Jan Smit, BZN en The Cats.

Wat is er te zien in Volendam?

Volendam heeft zeer veel bezienswaardigheden en activiteiten. Toch is een dag of weekend genoeg om alle Volendamse hoogtepunten te zien! Wat dacht je van de Volendamse Dijk? Dit is het centrum van Volendam waar tal van souvenirwinkels en horecagelegenheden zijn gevestigd. Hier kan je terecht voor een warme maaltijd, snacks of genieten van een ijskoud biertje. Bezoek het Volendams Museum om de rijke historie te ontdekken. Je leert hier over de authenticiteit van het interieur en natuurlijk de klederdracht.

Aangezien Volendam een vissersdorp is, hebben ze ook een haven. Met name tijdens de zomer is dit een geweldige plek om te bewonderen. Geniet hier van de vers gerookte paling bij een van de zaakjes aan de haven. Kaas is een product wat bij de meeste mensen meteen opkomt wanneer ze aan Nederland denken. In de Cheese Factory Volendam leer je alles over de ambachtelijke productiemethode en kan je er natuurlijk ook kaas proeven en kopen. Tot slot een échte must-do wanneer je in Volendam bent: op de foto gaan in Volendammer klederdracht! Aan de Volendamse Dijk vindt je meerdere fotografen waar je dit kunt doen.

Marken

Naast de bezienswaardigheden in Volendam te bewonderen, kan je ook naar Marken gaan. Dit is een vissersdorp vlakbij Volendam. De Volendam Marken Express maakt het eenvoudig om tussen de twee dorpen te pendelen per boot. Deze boottocht duurt 30 minuten en is de ideale manier om de Gouwzee te verkennen vanaf het water. Marken wordt gezien als de traditionele versie van Volendam. Het is er ook veel rustiger en minder toeristisch.

Boek nu je Volendam uitje

Wil je de leukste activiteiten de bezienswaardigheden van Volendam ontdekken? Boek je uitje bij Volendam Events! Wil je graag een offerte aanvragen of reservering doorgeven? Bekijk onze contactpagina. Voor vragen kun je een e-mail sturen naar info@volendamevents.com. Ook is het mogelijk om ons direct te spreken door te bellen naar 0299-323217.