Bezienswaardigheden Volendam

Ontdek de bezienswaardigheden van Volendam met de leukste activiteiten

Ontdek bezienswaardigheden
Dagje uit op maat
Het leukste uitje in Volendam
15 jaar Volendam specialist
300+ Volendam activiteiten
Uitje in één keer goed geregeld

Bezienswaardigheden Volendam

Er zijn talloze bezienswaardigheden in Volendam, in de gemeente Edam-Volendam. Wanneer je denkt aan Volendam, denk je waarschijnlijk aan vis, de haven en een foto in klederdracht. Heb je al eens gehoord van de kleine vissershuisjes op het Doolhof, de authentieke vissershaven en het schilderachtige Stolphoevekerkje? Een boottocht naar het voormalige eiland Marken is één van onze favoriete activiteiten en is naar onze mening onmisbaar. Welke bezienswaardigheden kent Volendam zoal? We geven je hierbij een aantal handige tips.

Lees meer

340 activiteiten gevonden Filter resetten
Puzzeltocht de Geheimen van Volendam

Puzzeltocht de Geheimen van Volendam

Ontdek de Geheimen van Volendam. Leuke speurtocht langs de mooiste plekjes van Volendam. Inclusief ontvangst met drankje.

Vanaf 2 pers
Duur 2 uur
9,2 zeer goed
15,00
9,50 p.p.
Lees verder
Volendam Marken in 1 Dag

Volendam Marken in 1 Dag

Ontdek de mooiste plekjes van Volendam én Marken met dit leuke dagje uit. Inclusief koffie met gebak, rondvaart, lunch, foto en puzzeltocht.

Vanaf 2 pers
Duur 6,75 uur
9,2 zeer goed
59,50
49,50 p.p.
Lees verder
Dagarrangement Aan de Volendamse Haven

Dagarrangement Aan de Volendamse Haven

Een compleet en onvergetelijk dagje uit in Volendam met proeverij lunch, puzzeltocht, foto in klederdracht en diner.

Vanaf 4 pers
Duur 7 uur
9,3 zeer goed
62,50
55,00 p.p.
Lees verder
Rondleiding Volendam - Palingrokerij - Palingsound Museum

Rondleiding Volendam - Palingrokerij - Palingsound Museum

Combineer een rondleiding door Volendam met een rondleiding palingrokerij en bezoek aan het Palingsound Museum.

Vanaf 8 pers
Duur 2 uur
9,5 zeer goed
16,50 p.p.
Lees verder
Woltjes Backerij

Woltjes Backerij

Kom langs bij Woltjes Backerij. Proef hier de lekkerste wafels en ontdek tijdens de demonstratie het geheime recept.

Vanaf 1 pers
Duur 0,5 uur
9,3 zeer goed
7,50 p.p.
Lees verder
Volendams Museum

Volendams Museum

Ontdek het Volendam van vroeger in het Volendams museum.

Vanaf 2 pers
Duur 1 uur
6,50 p.p.
Lees verder
Dagje Volendam Marken Actie

Dagje Volendam Marken Actie

Een heerlijk dagje uit inclusief Puzzeltocht De Geheimen van Volendam, boottocht naar Marken en foto in Volendams kostuum.

Vanaf 2 pers
Duur 4,5 uur
9,4 zeer goed
37,50
29,50 p.p.
Lees verder
E-Chopper Tour Volendam

E-Chopper Tour Volendam

Ontdek Volendam en omgeving op een stoere e-chopper.

Vanaf 2 pers
Duur 3 uur
9,4 zeer goed
39,50 p.p.
Lees verder
Steptocht Volendam

Steptocht Volendam

Activiteit Volendam? Ga met de step op pad en ontdek Volendam! Inclusief begeleiding, twee drankjes en prijs winnende team.

Vanaf 12 pers
Duur 2,5 uur
9,9 zeer goed
39,50
35,00 p.p.
Lees verder
Volendam Marken in 1 Dag (middag)

Volendam Marken in 1 Dag (middag)

Compleet dagje Volendam Marken inclusief lunch, puzzeltocht, foto in kostuum, boottocht en driegangendiner in de haven van Marken.

Vanaf 4 pers
Duur 8 uur
9,2 zeer goed
79,50
69,50 p.p.
Lees verder
Google reviewGoogle reviews4.91081 reviews

Wij werken ook voor.

Volendam

Volendam is het beroemdste vissersdorp van Nederland en is een dorp in de gemeente Edam-Volendam. Het dorp heeft een gunstige ligging aan het Markermeer. Dit maakte het zeer geschikt voor de vele vissers die er al jaren wonen. Volendam staat bekend om de vishandel, de haven en uiteraard de authentiek Nederlandse klederdracht. De rijke tradities van Volendam trekken toeristen uit het buitenland, maar ook bezoekers vanuit heel Nederland komen er al te graag op af. Bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg, bedrijfsuitje of dagje uit. Struin langs de oneindige souvenirwinkels die je kan ontdekken terwijl je geniet van de ‘palingsound’ die overal in het dorp in de gemeente Edam-Volendam te horen is. Palingsound wordt ook wel palingpop genoemd. Dit is het genre wat Volendamse artiesten en groepen schrijven en zingen. Een greep van beroemde Volendamse muzikanten zijn Jan Smit, BZN en The Cats.

Wat is er te zien in Volendam?

Volendam heeft zeer veel bezienswaardigheden en activiteiten. Toch is een dag of weekend genoeg om alle Volendamse hoogtepunten te zien! Wat dacht je van de Volendamse Dijk? Dit is het centrum van Volendam waar tal van souvenirwinkels en horecagelegenheden zijn gevestigd. Hier kan je terecht voor een warme maaltijd, snacks of genieten van een ijskoud biertje. Bezoek het Volendams Museum om de rijke historie te ontdekken. Je leert hier over de authenticiteit van het interieur en natuurlijk de klederdracht.

Aangezien Volendam een vissersdorp in Nederland is, heeft het dorp ook een haven. Met name tijdens de zomer is dit naar onze mening een geweldige plek om te bewonderen. We genoten hier van de vers gerookte paling bij een van de zaakjes aan de haven. Kaas is een product dat bij de meeste mensen meteen opkomt wanneer ze aan Nederland denken. In de Cheese Factory Volendam leerden we alles over de ambachtelijke productiemethode en konden er natuurlijk ook kaas proeven en kopen. Heerlijk! Tot slot een échte must-do wanneer je in Volendam bent: op de foto gaan in Volendammer klederdracht! Aan de Volendamse Dijk vind je meerdere fotografen waar je dit kunt doen.

Wat is er te beleven in Volendam?

Een aantal bezienswaardigheden op een rijtje:

 • Puzzeltocht de Geheimen van Volendam
 • Volendam Marken in 1 Dag
 • Volendams Museum
 • Palingsound Museum
 • Woltjes Bakkerij

Marken

Naast de bezienswaardigheden in Volendam te bewonderen, kan je ook naar Marken gaan. Dit is een vissersdorp vlakbij Volendam dat naar onze mening een bezoek waard is. Marken wordt gezien als de traditionele versie van Volendam. Marken is een pittoresk voormalig eiland in het Markermeer, gelegen in de provincie Noord-Holland.

Tegenwoordig is het door een dijk met het vasteland verbonden. Kenmerkend voor Marken zijn de houten huizen op palen, gebouwd als bescherming tegen overstromingen. Ook zijn de traditionele klederdrachten en de vuurtoren, genaamd "Het Paard van Marken", befaamde trekpleisters. Marken vormt een belangrijke toeristische bestemming en biedt een unieke blik op de Nederlandse maritieme geschiedenis en cultuur. Het is op Marken rustiger en minder toeristisch dan in Volendam.

Met de boot van Volendam naar Marken

De Volendam Marken Express maakt het eenvoudig om tussen de twee dorpen te pendelen per boot. Deze boottocht duurt 30 minuten en is de ideale manier om de Gouwzee te verkennen vanaf het water. Maar wat kost de boot van Volendam naar Marken? Een complete dag Volendam Marken kost inclusief boottocht naar Marken, lunch, fotoshoot in klederdracht, driegangendiner en puzzeltocht € 69,50.

Bezienswaardigheden op Marken

Ook hier zijn tal van bezienswaardigheden. Een van de aanraders is de Verkenningstocht Marken. Tijdens deze verkenningstocht ga je langs alle leuke bezienswaardigheden die dit eiland kent. Denk hierbij aan de authentieke gereformeerde kerk, maar ook aan de gezellige oude vissershaven, de kleurrijke huizen op palen en het Kijkhuisje. Het Kijkhuisje is een typisch Markens huisje met inrichting uit 1940.

De volgende bezienswaardigheden op Marken raden we aan:

 • Sijtje Boes Experience: Het Kijkhuisje
 • Marken Museum
 • Grote Kerk
 • Klompenmakerij

Volendam Events

 • Breed assortiment aan uitjes
 • Ruim 15 jaar ervaring
 • Maatwerk

Ontdek de bezienswaardigheden van Volendam en Marken

Wil je de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in bijvoorbeeld de haven van Volendam ontdekken? Of wil je een foto in klederdracht in de gang ophangen? Boek je uitje bij Volendam Events! Wil je graag een offerte aanvragen of reservering doorgeven? Bekijk onze contactpagina. Voor vragen over uitjes kun je een e-mail sturen naar info@volendamevents.com. Ook is het mogelijk om ons direct te spreken door te bellen naar 0299-323217.