Dagje uit op maat
Het leukste uitje in Volendam
15 jaar Volendam specialist
300+ Volendam activiteiten
Uitje in één keer goed geregeld

Hoe organiseer ik een bedrijfsuitje voor een groep van 100 personen?

Gespot! Op dit moment ben jij waarschijnlijk bezig met het organiseren van een bedrijfsuitje voor een groep groter dan 100 personen. Daar zit je dan met de medeorganisatoren aan tafel. Eindeloze discussies te voeren over de invulling van het dagprogramma. Één ding staat vast: je gaat naar Volendam. Maar wat ga je doen? Welk budget heb je? Hoe zorg je dat het uitje voor jong en oud leuk is? Ook dit jaar moet het uitje nog origineler, spectaculairder, leuker en gezelliger. Gelukkig is er ontzettend veel te doen in Volendam. Hieronder geven wij tips voor het organiseren van een bedrijfsuitje in Volendam!

Waarom dit bedrijfsuitje? Bepaal het doel van het uitje!

Bij het organiseren van een uniek bedrijfsuitje is het goed om te kijken naar het doel van het uitje. Wil je werken aan de teambuilding, zodat medewerkers na de activiteit beter met elkaar samenwerken? Gaat het om een jubileum en ligt de nadruk vooral op gezelligheid en feest? Is het belangrijk dat jullie tijdens een vergadering informatie met elkaar delen in combinatie met plezier en ontspanning? Of willen jullie het personeel motiveren en bedanken voor hun inzet? Op basis van het doel, kies je de activiteiten of het arrangement dat bij de groep past.

Welke collega's gaan mee? Met of zonder partner?

Afhankelijk van het doel beslist de organisatie welke collega's meegaan. Zijn dit alleen de werknemers? Of gaan de partners ook mee? Wanneer je samenwerkt met een flexibel evenementenbureau, is het exacte aantal personen in de beginfase niet belangrijk. Tip: houd het bureau op de hoogte van wijzigingen in het aantal personen. Dan is er niets aan de hand!

Puzzelen met budget

Het budget voor een uitje verschilt per bedrijf. Weet met welk budget je werkt en wat binnen het budget valt. Denk hierbij aan vervoer naar de locatie, activiteiten, diner en drinken. Bij sommige bedrijven is er extra budget voor de drankjes op de dag zelf. Bij Volendam Events kan je met elk gewenst budget een leuk en voordelig bedrijfsuitje organiseren. Wil je één activiteit afnemen? Geen probleem! Wil je toch liever een compleet arrangement inclusief activiteiten, drankjes en diner? Ook dat kan! En dat is overigens hartstikke slim, want bij een arrangement profiteer je van combinatiekorting!

Voorkom smoesjes als: géén oppas!

Wanneer je een bedrijfsuitje organiseert, wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk personeelsleden meegaan. Daarom is het slim de datum zo snel mogelijk vast te leggen. Deelnemers kunnen dan tijdig rekening houden met het dagje uit!

De planning: hoe ziet het personeelsuitje eruit?

Dan is het tijd voor het leukste deel van de organisatie. De dag inplannen! Schrijf op wat écht belangrijk is. Wat wil je sowieso terugzien tijdens het dagje uit? Om een idee te geven van de verschillende mogelijkheden in Volendam, hebben wij twee voorbeeldarrangementen geselecteerd.

Ontdek Volendam is een voorbeeld van een arrangement waarbij alle teamgenoten hetzelfde programma volgen:

10:30 - 11:15 uur: Ontvangst met koffie of thee met gebak
11:15 - 13:15 uur: Bezoek Marken met rondvaartboot inclusief gidsen
13:15 - 14:15 uur: Lunch aan de dijk
14:15 - 16:45 uur: Muzikale Puzzeltocht Volendam
16:45 - 17:30 uur: Foto in Volendams kostuum
17:30 - 19:30 uur: Buffettafel aan de dijk

Omdat je met zoveel meningen te maken hebt, kan je ook een keuzeprogramma opstellen. De deelnemers kiezen zelf een activiteit. In het keuzeprogramma staan activiteiten in alle richtingen: informatief, gek, actief of semi-actief. Bij deze optie is er voor ieder wat wils.

Het arrangement Feestelijk Volendam is een voorbeeld van een dagindeling met keuze-activiteiten:

12:00 - 13:00 uur: Lunch aan de Volendamse Haven
13:00 - 15:00 uur: Keuze-activiteit 1: Bezoek Marken met rondvaartboot inclusief gids
13:00 - 15:00 uur: Keuze-activiteit 2: Muzikale Puzzeltocht Volendam
13:00 - 15:00 uur: Keuze-activiteit 3: Rondleiding Volendam & Rondleiding Palingrokerij
13:00 - 15:00 uur: Keuze-activiteit 4: Sing a Long & Workshop Volendams leren
15:30 - 16:30 uur: Foto in Volendams kostuum / in meerdere groepen
17:00 - 19:00 uur: Buffettafel Aan de Volendamse Haven
19:00 - 22:00 uur: Kroegentocht Volendam

Zie je gave activiteiten of arrangementen? Volendam Events helpt jullie graag bij het organiseren van het ultieme personeelsuitje. Heb je zelf originele ideeën voor de invulling van de dag? Een programma op maat samenstellen is geen enkel probleem. Sterker nog: wij zijn gek op creatieve ideeën en gaan graag met jullie de uitdaging aan om het uitje geheel naar wens en budget te maken.

Weekendje weg? En we gaan nog niet naar huis!

Dit jaar is het budget groter en je wilt graag een bedrijfsuitje met overnachting organiseren. In Volendam zijn hiervoor zeker mogelijkheden. Ben je op tijd met het organiseren van het uitje? Dan is de kans groot dat je met de hele groep in één hotel kunt overnachten. Een tweede mogelijkheid is om te overnachten in twee of meerdere hotels op de dijk. Beschikbaarheid is natuurlijk afhankelijk van de dag en de datum.

Inschrijven maar!

Je inventariseert welke personeelsleden meegaan. Vraag om de aanmelding en de afmelding. Zo weet je dat iedereen uiteindelijk reageert. Heb je een programma met keuze-activiteiten? Laat de deelnemers zich ook inschrijven voor de activiteit naar keuze.

Uitnodigen maar!

Het is duidelijk wie tijdens het personeelsuitje aanwezig zijn. Nu is het tijd om de uitnodigingen te versturen. Maak hierin de ontvangstlocatie bekend en geef eventuele kledingvoorschriften aan.

Tip: Houd de aan- en afmeldingen en dieetwensen netjes bij. Dit kan in bijvoorbeeld een Excel-lijst. Bij aanpassingen kan je dit gemakkelijk communiceren met het evenementenbureau. 

Werk samen met een professioneel en creatief bureau. Succes gegarandeerd!

Bij het organiseren van een bedrijfsuitje zijn er heel veel dingen, waar je rekening mee moet houden. Het kost veel tijd en energie. Werk daarom samen met een professioneel en creatief evenementenbureau. Zo’n bureau heeft vaak jarenlange ervaring. En weet wat écht belangrijk is. Zij komen met tips en ideeën, waar jij misschien niet aan hebt gedacht. Maar dit kan andersom natuurlijk ook. Heb jij speciale of originele ideeën? Evenementenbureaus hebben vaak connecties op locatie, waardoor zij jouw ideale uitje kunnen realiseren.

Team Volendam Events
www.volendamevents.com

Op zoek naar leuke bedrijfsuitjes in Volendam? Check dan ook de onderstaande link:
https://www.volendamevents.com/bedrijfsuitje-in-volendam