Bekijk onze uitjes
Dagje uit op maat
Het leukste uitje in Volendam
15 jaar Volendam specialist
300+ Volendam activiteiten
Uitje in één keer goed geregeld

Volendam

Informatie over Volendam

Volendam is al meer dan 100 jaar een toeristenplaats die bekend is om zijn visserij, het schilderachtige oude centrum en het levendige havengebied. De fleurige klederdracht staat symbool voor heel Nederland. Het dorp kreeg ook grote faam om zijn sportprestaties en wie kent niet de term palingsound.

Bezoek aan Volendam

De Volendamse Dijk trekt jaarlijks een miljoen mensen. Wat is de magie van dit dorp? Slenterend over de Dijk en door de oude wijk Het Doolhof vind je sporen van het vissersverleden en de authentieke bewoning. Je stapt leuke snuffelwinkeltjes binnen en op de sfeervolle terrasjes geniet je van het fraaie uitzicht op de haven en het IJsselmeer. Door het bruisend komen en gaan van de vele bezoekers, heerst er altijd een vrolijke gezelligheid rond de Dijk.

Dagje Volendam

Je organiseert een groepsuitje of dagje uit in Volendam? Welk programma is geschikt voor iedereen? Wat is daarbij ook nog eens origineel en bijzonder? Zo'n speciaal dagje Volendam heeft Volendam Events voor jouw groep in petto, want onze arrangementen bewijzen hun succes iedere keer weer. Met thema's in alle richtingen: muzikaal, inspirerend, informatief, avontuurlijk, creatief of culinair. Ben je er klaar voor om jouw gezelschap een onvergetelijk dagje Volendam bezorgen? 

Bekijk hier het complete overzicht van alle uitjes in Volendam.

Meer informatie over een bezoek aan Volendam?

Bel 0299 323217 of stuur een e-mail naar info@volendamevents.com

0 activiteiten gevonden Filter resetten
Google reviewGoogle reviews4.91050 reviews

Wij werken ook voor.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over onze uitjes? Kijk snel of je vraag hier tussen staat. Staat je vraag hier niet tussen? Stel je vraag via de chat en wij helpen je graag verder op weg.

Waar ligt Volendam?

Volendam ligt in de provincie Noord-Holland dichtbij de kaasstad Edam en de hoofdstad Amsterdam. Het schilderachtige dorp telt ruim 22.000 inwoners en ligt direct aan het Markermeer. Volendam trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Zij bewonderen de dijk, de oude vissershaven, de  visafslag en de oude vissershuisjes in het Doolhof. Natuurlijk kent Volendam nog vele andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Wat te doen in Volendam?

In Volendam is veel te doen! Of je nu met vrienden, familie of collega’s naar Volendam komt. Volendam Events biedt vermakelijke activiteiten aan  waarmee je het beroemdste dorp in Nederland echt leert kennen. Populaire activiteiten zijn:

  • Foto in Volendamse klederdracht
  • Puzzeltocht ‘De Geheimen van Volendam’
  • Dagarrangement Aan de Volendamse Haven
  • Volendam Marken in 1 Dag
  • De Volendamse Avond

Bekijk leuke dagarrangementen:

Dagarrangementen

Wat te doen op Marken?

In een half uur vaar je met de rondvaartboot vanuit de haven van Volendam naar de haven van Marken. Marken is een voormalig eiland, maar sinds 1948 met het vaste land verbonden. In de haven van Marken vind je net als in Volendam prachtige oude vissersboten en talrijke gezellige eetcafés. Daarnaast kan je daar een bezoek brengen aan het Marker Museum, de klompenmakerij en de winkel van Sijtje Boes. Ben je op zoek naar een leuk dagje uit in Volendam en Marken? Boek dan Volendam Marken in 1 Dag.

Meer informatie over Volendam en Marken >

Wat te doen in Edam?

Edam staat bekend als kaasstad en dat is natuurlijk niet voor niets. Al in 1358 kreeg het kleine stadje aan de Zuiderzee stadsrechten. In Edam vind je daarom prachtige monumentale gebouwen zoals het Edams Museum, de Kaaswaag, Grote Kerk en Speeltoren.  Daarnaast kan je in Edam genieten van prachtige kleine straatjes en grachten. Zit je graag op een terras? Probeer dan een tafeltje te bemachtigen bij het Damhotel of Hotel Fortuna. Edam is goed te combineren met een bezoek aan Volendam. Op zoek naar een leuk dagje uit in Edam en Volendam?

Bekijk leuke dagarrangementen:

Dagarrangementen

Wat kost een foto in klederdracht?

Een foto in klederdracht is al mogelijk vanaf 7,50 p.p. Deze foto in Volendams kostuum maak je bij één van de fotostudio’s op de Volendammer dijk. Elke deelnemer ontvangt na afloop een foto mee naar huis. Een prachtig aandenken aan jullie dagje uit in Volendam. Wil je een foto in Volendams kostuum combineren met andere activiteiten? Kies dan voor een leuk dagje uit in Volendam. 

Het leukste dagje uit in Volendam vind je op deze pagina >

Zijn de winkels open in Volendam op zondag?

Er zijn veel winkels op en rondom de Volendammer dijk. Op zondag zijn de winkels in het toeristische gebied altijd geopend. Andere winkels in het centrum van Volendam beslissen zelf of zij wel of niet open gaan op zondag.

Ook leuk om te weten: op zaterdag is er markt van 10:00 - 17:00 uur.

Waar kun je parkeren?

Er zijn meerdere parkeermogelijkheden in Volendam. Je kunt de hele dag gratis parkeren op het Marinpark, Slobbeland of op de Parallelweg.

Meer informatie over parkeren in Volendam > 

Hoelang duurt de boottocht van Volendam naar Marken?

De overtocht van Volendam naar Marken duurt 30 minuten. Een bezoek aan Marken inclusief retourticket bedraagt minimaal 2 uur. Hierbij heb je een uur de tijd om de mooiste plekjes van het voormalige eiland Marken te verkennen.

Wanneer is het kermis in Volendam?

De Volendammer Kermis is het bekendste feest in Volendam en wordt al meer dan honderd jaar gevierd. De kermis begint altijd op vrijdag en gaat door tot en met maandagavond. In het centrum van Volendam staan kermisattracties voor jong en oud. In alle kroegen op de dijk is het groot feest.

Kermis 2021
03-09-2021 t/m 06-09-2021

Actuele informatie vind je hier >