Volendam Tour

De leukste tours voor een dagje Volendam

Bekijk Volendam tours
Dagje uit op maat
Het leukste uitje in Volendam
15 jaar Volendam specialist
300+ Volendam activiteiten
Uitje in één keer goed geregeld

Volendam Tour

Klinkt een Volendam tour je als Palingsound in de oren? Stel je eens voor: je brengt een bezoek aan Volendam. De gids neemt jou en je gezelschap mee door het dorp; van een foto in klederdracht tot een puzzeltocht en een bezoek aan het Volendam museum. Van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid is al een tocht op zich, maar je kunt de tour zelfs uitbreiden met een boottocht naar Marken. Zo ontdek je ook het voormalige eiland in het Markermeer te ontdekken. Wat wil jij allemaal zien?

Lees meer

0 activiteiten gevonden Filter resetten
Google reviewGoogle reviews4.91050 reviews

Wij werken ook voor.

Volendam tour

Klinkt een Volendam tour je als palingsound in de oren? Stel je eens voor dat je een bezoek brengt aan Volendam. De gids neemt jou en je gezelschap mee door het dorp; van een foto in klederdracht tot een puzzeltocht en een bezoek aan het Volendam museum. Van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid is al een tocht an sich, maar je kunt de tour zelfs over het water doen door met de boot naar Marken te gaan en het eiland in het Markermeer te ontdekken. Wat wil je allemaal zien?

Volendam tour met een gids

Het is natuurlijk mogelijk om zelf een bezoek te brengen aan Volendam en ter plekke te bekijken welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. Wanneer je onder begeleiding van een gids een tour door Volendam doet, laat diegene jullie de leukste plekjes van het dorp zien. Omdat iedere gids een eigen route heeft, is iedere route anders. Jullie brengen in ieder geval een bezoek aan de vissershuisjes in het Doolhof en de Stolphoevekerk. Het is uiteraard ook mogelijk om niet alleen in Volendam te blijven tijdens de tour, maar ook over het water te gaan naar schiereiland Marken. In dat geval kies je ervoor om je dagje Volendam te combineren met een boottocht naar Marken.

Wat moet je echt doen in Volendam?

Wat je echt moet doen in Volendam, is natuurlijk compleet afhankelijk van wat je wensen zijn. De gids neemt jou en je gezelschap mee naar de bezienswaardigheden en activiteiten. naar wens. Een van de populaire onderdelen van een tour door Volendam is een puzzeltocht of een wandelroute. Wanneer je aan Volendam denkt denk je al gauw aan een foto in klederdracht. Wil je de herinnering aan de Volendam tour vereeuwigen? Dan raden we aan om een foto te maken in klederdracht. Dit kun je in verschillende fotografiezaakjes in Volendam doen.

Wat te doen in Volendam tijdens een rondleiding met een gids? We geven je een aantal tips:

 • Struinen door de gezellige straten van Volendam
 • Een bezoek brengen aan het de kaasfabriek
 • Samen met je gezelschap in klederdracht op de foto
 • Het Volendams museum bezoeken
 • Een puzzeltocht doen
 • Boottocht naar Marken
 • Volendam Escape

Boottocht naar Marken

Kijk je er naar uit om niet alleen een tour door Volendam te doen, maar ook de directe omgeving te bekijken? En ga je daarbij graag over het water? Wanneer je kiest voor een boottocht naar Marken ga je vanuit de haven van Volendam en via de Gouwzee en het Markermeer naar het schiereiland Marken. Met welke boot je over de wateren gaat, is helemaal aan jou. Heb je voorkeur voor een rondvaartboot, RIB of een authentiek zeilschip? De rondvaartboot is de populairste optie.

Tijdens deze boottocht van Volendam naar Marken geniet je van een prachtig uitzicht op de havens. Deze rondvaartboot is van alle gemakken voorzien en je krijgt er zelfs een vers stuk appeltaart bij de koffie.

Marken tour

Eenmaal op Marken breng je tijdens een tour over het eiland bezoek aan allerlei bezienswaardigheden waar schiereiland Marken om bekend staat. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar hoe klompen gemaakt worden? Of wil je graag zien hoe een traditionele woning van een vissersfamilie eruit ziet? Allebei is natuurlijk ook goed! De gids kent het schiereiland in het Markermeer door en door en laat je graag alle bijzondere plekjes van het eiland zien.

Wat te doen op marken?

 • Bezoek brengen aan de bekende klompenmakerij
 • Marker Museum bezoeken
 • Kijkhuisje
 • Souvenirwinkel van Sijtje bos

Stel je tour door Volendam en omgeving samen

Ben je klaar voor een tour door Volendam en - als je dat wenst - directe omgeving? Je kunt een keuze maken uit een van de vele arrangementen en uitjes die we aanbieden. De arrangementen die we aanbieden zijn geschikt voor vele aangelegenheden, zoals een dagje weg, weekend of bedrijfsuitje naar Volendam. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Dagje Volendam Marken in 1 dag, of voor een rondleiding door Volendam. Uiteraard is het mogelijk om een uitje naar Volendam op maat samen te stellen door arrangementen te combineren met een rondleiding. Neem voor het bespreken van de mogelijkheden gerust contact op door te bellen naar 0299-323217 of een e-mail te sturen naar info@volendamevents.com. We denken graag met je mee.