Foto in Volendammer klederdracht

De leukste foto in Volendammer klederdracht

Bekijk arrangementen
Dagje uit op maat
Het leukste uitje in Volendam
15 jaar Volendam specialist
300+ Volendam activiteiten
Uitje in één keer goed geregeld

Volendam Klederdracht

Volendam en klederdracht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus een foto in Volendamse klederdracht is een fantastisch aandenken aan jullie bezoek aan Volendam en kan eigenlijk niet ontbreken. Het is natuurlijk nog leuker om deze foto in kostuum te combineren met andere leuke activiteiten rondom de Volendammer dijk. Bijvoorbeeld met een puzzeltocht, rondleiding of boottocht. Wij organiseren voor groepen vanaf 5 personen de meest uiteenlopende arrangementen in combinatie met een foto in klederdracht.

Lees meer

52 activiteiten gevonden Filter resetten
Foto in Volendamse klederdracht

Foto in Volendamse klederdracht

Maak een foto in Volendams kostuum en maak je dag onvergetelijk.

Vanaf 2 pers
Duur 0,5 uur
9,4 zeer goed
8,00
7,50 p.p.
Lees verder
Volendam Marken in 1 Dag

Volendam Marken in 1 Dag

Ontdek de mooiste plekjes van Volendam én Marken met dit leuke dagje uit. Inclusief koffie met gebak, rondvaart, lunch, foto en puzzeltocht.

Vanaf 2 pers
Duur 6,75 uur
9,2 zeer goed
59,50
49,50 p.p.
Lees verder
Dagarrangement Aan de Volendamse Haven

Dagarrangement Aan de Volendamse Haven

Een compleet en onvergetelijk dagje uit in Volendam met proeverij lunch, puzzeltocht, foto in klederdracht en diner.

Vanaf 4 pers
Duur 7 uur
9,3 zeer goed
62,50
55,00 p.p.
Lees verder
Dagarrangement Mooi Volendam

Dagarrangement Mooi Volendam

Een uniek uitje in Volendam met Volendam Belevenis, proeverij lunch, puzzeltocht de Geheimen van Volendam en foto in Volendams kostuum.

Vanaf 4 pers
Duur 4,5 uur
9,4 zeer goed
45,00 p.p.
Lees verder
Escaperoom Arrangement [met diner]

Escaperoom Arrangement [met diner]

Geniet van een compleet verzorgd dagje Volendam inclusief Escape room, puzzeltocht, foto in Volendams kostuum en driegangendiner.

Vanaf 4 pers
Duur 4,5 uur
9,1 zeer goed
69,50
65,00 p.p.
Lees verder
Weekendje Volendam Marken Diner

Weekendje Volendam Marken Diner

Compleet hotelarrangement inclusief bezoek Marken, lunch, foto in kostuum, Puzzeltocht het Geheim en diner.

Vanaf 2 pers
Duur 10,5 uur
9,7 zeer goed
169,50 p.p.
Lees verder
Volendamse Avond [Quiz Editie]

Volendamse Avond [Quiz Editie]

Geniet van een gezellig avondje uit in Volendam inclusief foto in Volendams kostuum, diner en Volendamse Quiz Avond.

Vanaf 25 pers
Duur 5,5 uur
9,5 zeer goed
62,50
57,50 p.p.
Lees verder
Dagje Volendam Actie: Volendammer Dag (Gezinseditie)

Dagje Volendam Actie: Volendammer Dag (Gezinseditie)

Een compleet dagje uit met de familie inclusief petit lunch, Puzzeltocht de Geheimen van Volendam, foto in kostuum en bezoek Experience.

Vanaf 4 pers
Duur 5 uur
8,5 zeer goed
36,50 p.p.
Lees verder
Rondvaartarrangement Volendam

Rondvaartarrangement Volendam

Geniet van compleet dagje uit met rondleidingen door Volendam en Marken inclusief boottocht, foto in klederdracht en diner aan de Volendamse haven.

Vanaf 8 pers
Duur 6 uur
9,0 zeer goed
72,50 p.p.
Lees verder
Dagje Volendam Actie E Chopper

Dagje Volendam Actie E Chopper

Leuk dagje uit met Volendam Belevenis, lunch, foto in klederdracht en e chopper tour.

Vanaf 4 pers
Duur 6 uur
9,0 zeer goed
75,00
69,50 p.p.
Lees verder
Google reviewGoogle reviews4.91050 reviews

Wij werken ook voor.

Klederdracht van Volendam

De populariteit van de klederdracht van Volendam kent een rijke geschiedenis. Het begon allemaal in de tweede helft van de 19e eeuw, toen veel kunstschilders Volendam bezochten. Zij lieten zich daar niet alleen inspireren door het karakteristieke dorp, maar natuurlijk ook door de kleding. Door de jaren heen werd Volendam steeds bekender, er kwam een heuse toeristenstroom op gang. Vanaf 1920 werd Volendam voornamelijk bezocht door Amerikanen.

Foto in de klederdracht van Volendam

In de zomer van 1925 zag de zoon van bakker De Boer dat een groepje Volendammers en Amerikanen elkaars kleding uitwisselenden en daarbij de grootste lol hadden. Daarom besloot hij om een kleine fotostudio te bouwen in de winkel van zijn vader. In deze fotostudio konden toeristen zich laten fotograferen in klederdracht. Een foto in Volendammer klederdracht werd een onmisbaar onderdeel van een bezoek aan de stad.

Al gauw verdween de bakker en bouwde de familie de bakkerij om tot professionele fotostudio. Ondanks het feit dat Volendam door de jaren heen veranderd is, zijn de foto’s gebleven. Foto De Boer is nog steeds het adres voor het laten maken van een foto in Volendamse klederdracht, maar je kunt in Volendam op meerdere plekken een foto laten maken.

  • Foto de Boer
  • Fotograaf Zwarthoed
  • Fotoshop-volendam

Voor verschillende gelegenheden

Het dragen van Volendammer klederdracht ofwel kostuum en het maken van een gezamenlijke foto is een geschikt uitje voor allerlei gezelschappen. Gaan jullie een dagje naar Volendam met het gezin, of is het weer tijd voor het jaarlijkse bedrijfsuitje en staat het programma nog niet vast? Ook in dat geval is het laten maken van een foto in Volendammer klederdracht een waardevolle herinnering. Hang de foto aan de muur zodat jij en je collega’s nog iedere dag herinnerd worden aan het uitje in Volendam. Uiteraard is het mogelijk om een foto in klederdracht tijdens deze dag of het weekend in Volendam in de vorm van een arrangement te combineren met één of meerdere van de andere uitjes.

Hoe werkt het?

Wanneer jullie in de fotostudio aankomen, kunnen jullie je meteen in de Volendamse klederdracht hijsen. Zijn de klompen aan? Dan bepaalt de fotograaf de opstelling. Voordat de daadwerkelijke foto’s in kostuum worden gemaakt, krijg je nog een aantal typisch Volendamse voorwerpen aan gereikt die ook op de foto moeten. Denk hierbij aan een ronde kaas, koffiemolen of vis. Iedere groep ontvangt een groot exemplaar van het eindresultaat, uiteraard ontvangt iedereen ook een klein exemplaar. De rest van de foto’s krijg je op USB of QR code.

Zijn jullie klaar voor de foto in Volendamse klederdracht?

Zijn jullie klaar voor het maken van een foto in Volendammer kostuum? Kies het uitje dat bij het gezelschap past en vraag een offerte aan bij Volendam Events. Doe dit ook bij de andere activiteiten die jullie aanspreken en stel zo een geheel eigen arrangement samen. We denken graag met je mee. Uiteraard is het ook mogelijk om een keuze te maken uit de verschillende arrangementen die we aanbieden.

Meer weten over de uitjes of de arrangementen die we aanbieden? Neem contact op door je vraag in te sturen via de chatfunctie op onze website, te bellen naar 0299 323217 of een e-mail te sturen naar info@volendamevents.com.