Dagje Volendam en Marken

Het leukste dagje uit in Volendam en Marken

Bekijk uitjes
Dagje Volendam Marken met rondvaart
Volendam Marken Arrangementen
Ontdek de leukste bezienswaardigheden
15 jaar uitjes specialist
Dagje uit op maat

Dagje Volendam Marken

Volendam Marken? Beleef het leukste dagje Volendam en Marken. Met de rondvaartboot vaar je vanuit de Volendamse haven naar het prachtige schiereiland Marken in de voormalige Zuiderzee. Volendam Events biedt de leukste arrangementen aan, geschikt voor jong en oud. Bezoek samen met je gezin, familie, vrienden, collega’s of partner deze pittoreske en gezellige dorpjes aan het IJsselmeer. Ervaar het leukste dagje uit bij Volendam Events!

Bij Volendam Events boek je snel, eenvoudig én voordelig een dagje naar Volendam en Marken. Lees op deze pagina meer over de arrangementen en de dorpen. Heb je een keuze gemaakt? Boek jij het dagje uit, dan regelen wij de activiteiten, tickets en eventueel de hapjes en de drankjes.

Lees meer

340 activiteiten gevonden Filter resetten
Rondleiding Dit is Volendam

Rondleiding Dit is Volendam

Combineer een rondleiding door Volendam met een foto in kostuum, Volendam Belevenis en lunch aan de rand van het IJsselmeer. Dit is Volendam!

Vanaf 6 pers
Duur 3,5 uur
8,8 zeer goed
42,50 p.p.
Lees verder
Rondvaartarrangement Volendam

Rondvaartarrangement Volendam

Geniet van compleet dagje uit met rondleidingen door Volendam en Marken inclusief boottocht, foto in klederdracht en diner aan de Volendamse haven.

Vanaf 8 pers
Duur 6 uur
9,0 zeer goed
72,50 p.p.
Lees verder
Rondleiding Volendam Extra

Rondleiding Volendam Extra

Geniet van een bezoek aan voormalig eiland Marken, rondleiding door Volendam, uitgebreide lunch, foto in Volendams kostuum en rondleiding palingrokerij.

Vanaf 12 pers
Duur 6 uur
10,0 zeer goed
69,50 p.p.
Lees verder
De BBQ Boot

De BBQ Boot

Combineer een smakelijke barbecue met een comfortabele boottocht over de Gouwzee.

Vanaf 20 pers
Duur 3 uur
10,0 zeer goed
75,00 p.p.
Lees verder
Diner op Zee

Diner op Zee

Smaakvolle combinatie van een zeiltocht vanuit de haven van Volendam en een BBQ aan boord.

Vanaf 20 pers
Duur 3 uur
9,3 zeer goed
99,50 p.p.
Lees verder
Dinner Cruise Volendam

Dinner Cruise Volendam

Stap aan boord van een comfortabel cruiseschip en combineer een uitgebreid buffet met een boottocht over de Gouwzee en het Markermeer.

Vanaf 50 pers
Duur 4 uur
70,00 p.p.
Lees verder
Dagje Volendam met Loungeboot

Dagje Volendam met Loungeboot

Geniet van compleet dagje Volendam met Loungeboot.

Vanaf 8 pers
Duur 7,5 uur
82,50 p.p.
Lees verder
Rondleiding Volendam en watersnoodramp 1916

Rondleiding Volendam en watersnoodramp 1916

Themarondleiding door Volendam over de Watersnoodramp in 1916.

Vanaf 8 pers
Duur 1 uur
10,00 p.p.
Lees verder
Steptocht Volendam

Steptocht Volendam

Activiteit Volendam? Ga met de step op pad en ontdek Volendam! Inclusief begeleiding, twee drankjes en prijs winnende team.

Vanaf 12 pers
Duur 2,5 uur
9,9 zeer goed
39,50
35,00 p.p.
Lees verder
Sing a Long Diner

Sing a Long Diner

Combineer een smakelijk driegangendiner met de Sing a long Volendam.

Vanaf 15 pers
Duur 3 uur
8,5 zeer goed
52,50 p.p.
Lees verder
Google reviewGoogle reviews4.91081 reviews

Wij werken ook voor.

Het leukste uitje: Volendam en Marken

Jaarlijks bezoeken meer dan twee miljoen toeristen Volendam en Marken. Het wereldberoemde vissersdorp Volendam staat niet alleen bekend om de wereldberoemde vissershaven, gerookte paling en nationale klederdracht, maar ook om het bruisende uitgaansleven en artiesten als Jan Smit en Nick & Simon. Vanaf de dijk zie je in de verte het voormalig eiland Marken. Ook Marken maakt indruk. De huizen op palen, de authentieke vissershaven en de wereldberoemde souvenirwinkel van Sijtje Boes zal je niet snel vergeten.

Volendam Marken arrangementen

Wij verzorgen leuke en bijzondere Volendam Marken arrangementen. Zo bieden we zelfs een compleet verzorgd dag arrangement aan. Alles wat Volendam en Marken zo uniek maken ontdek je op deze dag, van de vissershaven tot de Volendamse klederdracht. Er zijn natuurlijk uit nog veel meer arrangementen te kiezen. Beleef je liever een actieve dag vol activiteiten of eet je liever je buikje rond in de vele gezellige restaurantjes? Het kan allemaal!

Arrangementen voor een dagje Volendam Marken op een rijtje:

Bekijk alle arrangementen om Volendam en Marken te ontdekken

Wat kan je doen in Volendam?

In Volendam is veel te zien en te beleven. Hoe kan je optimaal van Volendam genieten? Door natuurlijk samen met vrienden, familie of collega's leuke activiteiten te ondernemen! Wat denk je van een rondleiding door gids in Volendams kostuum of een verrassende puzzeltocht. Of misschien een workshop Volendams. Hierbij leer je veel gebruikte Volendamse uitdrukkingen en hoe je Volendamse woorden uitspreekt. Ben je graag creatief bezig? Dan is een workshop klompen schilderen een echte aanrader. Wil je losgaan en genieten van het bruisende uitgaansleven in Volendam? Reserveer dan de Kroegentocht Volendam en ontdek de gezelligste kroegen van Volendam. Kortom: in Volendam is van alles mogelijk!

Foto in Volendamse klederdracht

Een foto in Volendamse klederdracht mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je dagje of weekendje Volendam. Bij aankomst in de fotostudio kan het feestje direct beginnen. Het omkleden zorgt voor hilarische taferelen. Hoe vaak zie je een familielid, vriend of collega in Volendamse klederdracht? Als iedereen een kostuum aan heeft en klompen draagt bepaalt de fotograaf een leuke opstelling. Zo staan jullie er allemaal leuk op. Bij het opstellen krijg je ook nog een paar voorwerpen in de hand gedrukt, zoals een vismand, Hollandse kaas of een traditionele koffiemolen. 

Puzzeltocht de Geheimen van Volendam

Ontdek de leukste bezienswaardigheden met een originele puzzeltocht. Met een puzzeltocht bezoek je de visafslag, kunstenaarshotel Hotel Spaander, de Stolphoevekerk en de kleine vissershuisjes in het Doolhof. Ook vind je een vraag over de Volendamse artiesten en bekijk je een videoclip van één van de grootste kermishits allertijden. Wanneer je bij alle locaties de juiste antwoorden vindt,  ontdek je de geheimen van Volendam. Zeker is ook dat je na deze puzzeltocht meer van Volendam weet dan een gemiddelde Volendammer, want in de puzzeltocht vind je veel leuke weetjes.

Rondleiding Volendam 

Tijdens de rondleiding ontdek je niet alleen de leukste bezienswaardigheden. Maar je verkent ook de 'geheime' straatjes en pleintjes, waar andere toeristen niet komen. Volendam is een bezoek meer dan waard. Volendam was voor de bouw van de Afsluitdijk een écht vissersdorp. Dat zie bijvoorbeeld aan de visafslag, die precies in het midden van de haven staat. En ook de Klokkenpaal speelde in die tijd een belangrijke rol. Wanneer de vissers terugkwamen van zee, werd deze bel geluid en werd vervolgens de vis verkocht. Onderaan de dijk vind je de kleine vissershuisjes in het oudste woonwijkje van Volendam, het Doolhof. En vlak daarbij vind je de indrukwekkende Vincentius Kerk. De Volendammers bouwden deze kerk uit eigen middelen. Wisten jullie dat Volendam het enige katholieke dorp in de omgeving is? Ja inderdaad: Volendammers waren toen al een beetje dwars. Onze gidsen zijn allemaal geboren en getogen in Volendam. Dat biedt natuurlijk veel voordelen. De gids kent niet alleen boeiende verhalen over het vissersleven, maar vertelt ook graag over de successen van de Volendamse Palingsound of de FC Volendam. Zo krijg je als deelnemer niet alleen een goed beeld van wat er vroeger speelde, maar ook van wat er tegenwoordig speelt.

Bekijk de leukste rondleidingen 

Woltje's Backerij: Stroopwafelmuseum  

Deze activiteit start met een leerzame demonstratie stroopwafels bakken. Woltje’s Backerij is een authentieke stroopwafelbakkerij aan de Volendamse haven. Deze backerij gebruikt het traditionele recept uit 1853. Ben je gek op zoete lekkernijen? Dan ben je hier op het juiste adres. Naast de échte Volendamse stroopwafel, vind je hier ook andere smaken. Geniet van een heerlijke speculaaswafel, honingwafel of chocowafel met uitzicht op de prachtige vissersboten. Naast de stroopwafel demonstratie vind je hier ook een museum waarin je ziet hoe Volendammers vroeger leefden. Na de demonstratie krijgt iedere deelnemer een Volendamse stroopwafel.

Wat kan je doen op Marken?

Ook op Marken kan je veel leuke dingen doen. Hieronder vind je enkele tips en ideeën:

Verkenningstocht Marken: Ontdek de bezienswaardigheden

Deze verkenningstocht brengt je langs de leukste bezienswaardigheden van Marken, zoals het Kijkhuisje, de authentieke gereformeerde kerk, de kleurige huizen op palen, het winkeltje van Sijtje Boes en natuurlijk de gezellige oude vissershaven.

Rondleiding Marken met gids

Onze gids in klederdracht maakt met jullie een rondwandeling door historisch Marken. De gids brengt jullie langs alle bezienswaardigheden van het voormalige eiland. Ontdek de verschillende ´buurten´ (wijkjes), het kijkhuisje, de huizen op 'werven' (verhogingen), de smalle straatjes en de indrukwekkende vissershaven. Ook vult de gids de wetenswaardigheden aan met boeiende verhalen uit het heden en verleden.

Kijkhuisje Marken

Ben je geïnteresseerd in hoe de Markers vroeger leefden? Breng dan een bezoek aan het Marker Museum of het Kijkhuisje.

Klompenmakerij Marken

Wil je weten hoe klompen traditioneel gemaakt worden? Dan is een bezoek aan de klompenmakerij de moeite waard. In de klompenmakerij maken ze de klompen met een door stoom aangedreven machine (enige ter wereld) uit 1913. Hoe bijzonder is dat? Naast deze methode kan je ook de de traditionele manier van klompen maken bekijken. 

Vuurtoren Marken

De vuurtoren van Marken noemen we Het Paard van Marken. Dat komt omdat van ver af de toren op een heus paard lijkt. De vuurtoren bevindt zich op een klein zandstrandje aan de rand van het Markermeer. Vanaf deze plek kijk je eindeloos ver uit over het kabbelende water. Het Paard van Marken is zeker een mooie foto waard. Wist je dat dat de vuurtoren tot de meest gefotografeerde vuurtorens van Nederland behoort?

Fietsen van Volendam naar Marken: Combineer fietstocht met boottocht

Wil je met de fiets Volendam en Marken verkennen? Je vindt bij ons de leukste tours om fietsend Volendam en Marken te ontdekken. De beste fiets voor een fietstocht van Volendam naar Marken is een e-bike. Met deze fiets ontdek je meer bezienswaardigheden in minder tijd. Met andere woorden: Je ontdekt de leukste bezienswaardigheden van Volendam, Monnickendam en Marken in één dag. Fietsen naar Marken heeft nog een voordeel. Je kunt vanuit de haven van Marken terugvaren naar de haven van Volendam.  

Bekijk de leukste fietstochten

Wat kan je doen op de Gouwzee en het Markermeer?

Ook op het water hoef je je niet te vervelen. Wat denk je van een rondvaart op een comfortabele rondvaartboot naar Marken? Binnen 30 minuten vaar je vanuit de haven van Volendam naar Marken. Liever sneller over het water? Boek dan de RIB Belevenis Volendam Marken en vaar met hoge snelheid over het snelvaargebied van de Gouwzee. Hou je meer van zeilen? Boek dan een dagje Volendam met zeilschip of een Diner op Zee.

Bekijk alle boottochten vanuit de haven van Volendam

Boek jouw dagje Volendam Marken!

Weet je al welk arrangement je gaat kiezen? Boek dan direct bij Volendam Events jouw favoriete dagje Volendam Marken. Je boekt bij ons snel, voordelig en eenvoudig jouw zelf gekozen dagje weg. Wil je hulp bij het boeken van een arrangement of wil je meer informatie over een arrangement? Neem dan contact met ons op.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over onze uitjes? Kijk snel of je vraag hier tussen staat. Staat je vraag hier niet tussen? Stel je vraag via de chat en wij helpen je graag verder op weg.

Is een dagje Volendam en Marken duur?

Een compleet verzorgd uitje naar Volendam en Marken is al mogelijk vanaf 49,50 per persoon. Een populair uitje naar Volendam en Marken is het Dagarrangement Volendam Marken in 1 Dag. Dit is een compleet verzorgd dagje uit inclusief koffie met gebak, boottocht naar Volendam, lunch, foto in Volendams kostuum en Puzzeltocht de Geheimen van Volendam.

Andere voordelige uitjes naar Volendam en Marken:

  • Happen Stappen Varen
  • Dagje Volendam E Chopper Actie (tijdelijk)
  • Dagje Volendam en Marken
  • Rondvaartarrangement
  • Mannen van het Markermeer
Is een arrangement Volendam Marken op maat mogelijk?

Volendam Events is specialist in het organiseren van een uitje op maat. Wij stellen voor elke groep een offerte op maat op. Zo kan je een bezoek aan Marken eenvoudig combineren met een foto in kostuum, Volendam Quiz, Workshop Volendams leren of een Sing a Long. Stuur een e-mail naar info@volendamevents.com en geef aan hoe jouw ideale dagje Volendam Marken eruit ziet.

Hoelang duurt de boottocht van Volendam naar Marken?

De boottocht van Volendam naar Marken duurt 30 minuten. De terugvaart van Marken naar Volendam duurt ook 30 minuten. Je kunt aan boord zowel overdekt als buiten zitten.

Is er een fietsroute beschikbaar tussen Volendam en Marken?

In de omgeving van Volendam zijn er diverse fietsroutes bekend, waaronder een prachtige fietstocht naar het voormalige eiland Marken. Vanuit Volendam fiets je via het kleine IJsselmeerstadje Monnickendam over de Zeedijk richting Marken. Geniet onderweg van het Waterlandse polderlandschap en het prachtige uitzicht over de Gouwzee. Marken staat bekend om zijn huizen op palen en zijn authentieke vissershaven. Vanaf Marken vaart de rondvaartboot meerdere keren per dag naar Volendam. Maak je dag compleet en stap met de fiets aan boord. Tijd om nog even te genieten op het water!

Krijg ik korting op de boot als ik deze van tevoren reserveer?

Wanneer je de boottocht van tevoren reserveert, profiteer je van korting. Ook hoef je niet in de wachtrij te staan voor de kassa. Liever een geheel verzorgd dagprogramma? Kies dan voor één van onze Volendam Marken arrangementen. Ook als je voor een arrangement kiest, profiteer je van kortingen!